ball_gradient ball_gradient

Transferpunt Zorg en Welzijn

Ben je benieuwd of werken in zorg en welzijn iets voor jou is? Denk je van wel, maar weet je nog niet welke functies bij jou passen? Of werk je al in deze sector, maar wil je overstappen naar een andere functie? Of heb je er ooit gewerkt en wil je dat opnieuw gaan doen? Het Transferpunt Zorg en Welzijn kan jou verder helpen.

Wat is het Transferpunt Zorg en Welzijn?

Het Transferpunt Zorg en Welzijn biedt jou de mogelijkheid om te ontdekken of een baan in de zorg en welzijn bij jou past. Je vindt bij ons een aantal digitale instrumenten (vragenlijsten) waaruit blijkt hoe jouw talent (skills) past bij een beroep in de zorg.

Na het invullen van de instrumenten kun je een gesprek voeren met een loopbaancoach. De loopbaancoach heeft een overzicht van het opleidingsaanbod en kijkt ook met jou naar de financiële kant van de (over)stap.

Voor wie is het?

Het Transferpunt Zorg en Welzijn is er voor iedereen die wil overstappen naar werken in zorg en welzijn of al werkt in deze sector maar misschien een andere functie wilt.

Om er achter te komen of deze sector iets voor je is kun je de Zorgscan invullen. Op basis van jouw werkverleden, opleiding(en) en vaardigheden brengt de Zorgscan in kaart wat voor jou de kortste route is naar een passende vacature in zorg en welzijn.

Zorgscan

Werkgevers en organisaties

Het Transferpunt Zorg en Welzijn brengt binnen de MRA vraag en aanbod samen en helpt werkgevers meer skillsgericht naar het aanbod te kijken. Het Transferpunt brengt knelpunten in kaart voor omscholing naar werk in deze sector, onderzoekt of er kansen zijn en heeft een gidsende rol.

Wilt u meer informatie over hoe het Transferpunt uw organisatie kan helpen?

Contact

Oriëntatieprogramma

Wil jij werken in de zorg of welzijn sector, maar weet je nog niet precies welk beroep je wilt of heb je nog geen werkplek? Schrijf je dan in voor het oriëntatieprogramma. Van mbo tot hbo werk- en denkniveau. Je maakt kennis met verschillende beroepen, werkgevers en opleiders. Binnen 10 weken heb jij een maximale kans op een opleiding en een baan in zorg of welzijn.

meer weten

Vragen over het Transferpunt Zorg en Welzijn?

Tsilla van der Weerd Loopbaancoach Transferpunt Zorg & Welzijn tsilla.vanderweerd@uwv.nl
Helena Schuengel Projectleider Zorg en Welzijn h.schuengel@houseofskillsmra.nl

Partners