ball_gradient ball_gradient

Transferpunt Zorg en Welzijn

In zorg en welzijn is er een groot tekort aan personeel. Werkgevers staan te springen om goede mensen en er zijn veel vacatures. Het Transferpunt Zorg en Welzijn helpt organisaties en werkzoekenden om vraag en aanbod bij elkaar te brengen met focus op skills, om zo duurzame matches en loopbaanpaden te realiseren. Ook ontwikkelde het Transferpunt een oriëntatieprogramma om mensen die geïnteresseerd zijn in de sector om te ontdekken welk werk binnen zorg en welzijn bij hen past.

Werkgevers

Het Transferpunt Zorg en Welzijn brengt binnen de MRA vraag en aanbod samen en helpt werkgevers meer skillsgericht naar het aanbod te kijken. Het Transferpunt brengt knelpunten in kaart voor omscholing naar werk in deze sector, onderzoekt of er kansen zijn en heeft een gidsende rol.

Wilt u meer informatie over hoe het Transferpunt uw organisatie kan helpen?

Contact

Werkzoekenden

Het Transferpunt Zorg en Welzijn is er voor iedereen die wil overstappen naar werken in zorg en welzijn of al werkt in deze sector maar misschien een andere functie wilt.

Om er achter te komen of deze sector iets voor je is kun je de Zorgscan invullen. Op basis van jouw werkverleden, opleiding(en) en vaardigheden brengt de Zorgscan in kaart wat voor jou de kortste route is naar een passende vacature in zorg en welzijn.

Zorgscan

Orientatieprogramma Zorg en Welzijn

Wil jij werken in de zorg of welzijn sector, maar weet je nog niet precies welk beroep je wilt of heb je nog geen werkplek? Schrijf je dan in voor het oriëntatieprogramma. Van mbo tot hbo werk- en denkniveau. Je maakt kennis met verschillende beroepen, werkgevers en opleiders. Binnen 10 weken heb jij een maximale kans op een opleiding en een baan in zorg of welzijn.

Meer informatie

Daan Thoden van Velzen

“Je leert mensen en hun ziektebeeld goed kennen. Het wordt een soort familie, hun levensverhalen zijn zo bijzonder.”

Zij-instromer GGZ Ingeest
Lees meer
Shirley Cairo

Het zorgen voor… daar word ik blij van. Ik start elke dienst met een lach.

Helpende Plus
Lees meer
Camilla Hoogenes

“Ik vind het belangrijk dat zij-instromers de overstap richting de zorg kunnen maken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij”

Coordinator GGZ inGeest
Lees meer
Nabil El Arrass

‘In de apotheek komen mijn interesse voor mensen en microbiologie samen.’

Apotheek OLVG West
Lees meer
Pascale van Maris

Je kunt altijd leren. Hiermee geven we ook onze kinderen een voorbeeld.

Amstelring
Lees meer

Vragen over het Transferpunt Zorg en Welzijn?

Barbara van Os Kwartiermaker Loopbaanpad Zorg en Welzijn b.van.os@amsterdam.nl 06-34450892

Partners