testimonial

Pascale van Maris

“Stel dat je nog 15 jaar moet werken en je iets heel anders kunt gaan doen, dat is toch fantastisch. De mogelijkheden zijn er!” Pascale van Maris, 57 jaar, kwam in 2019 vanuit Zuid-Afrika terug naar Nederland en ging aan de slag als hotelmanager. Door Covid19 raakte ze haar baan kwijt. Het UWV wees haar op de Paskamer om te ontdekken welk beroep bij haar skills paste.

Talent ontdekken

De Paskamer is één van de instrumenten van het Transferpunt Zorg en Welzijn, onderdeel van House of Skills.  Pascale: “Via de website heb ik de Zorgscan en de Paskamer ingevuld en kreeg ik een goed beeld van beroepen die bij mijn skills passen. In het gesprek met de loopbaancoach werd duidelijk welke baan in de zorg nu echt bij mij past.”

Werken en leren

Pascale is op 8 maart aan de slag gegaan in de ouderenzorg bij Amstelring. “Het geeft mij heel veel voldoening om met mensen te werken. Elke dag is anders. In april start mijn interne vooropleiding en in september start ik met de drie-jarige opleiding Verpleegkunde. Ik kijk er naar uit, leren inspireert mij.”

Heb je tips?

“Het is belangrijk om zelf initiatief te tonen en wees niet bang om in een rollercoaster van teleurstellingen terecht te komen. Ik ben veel mensen tegengekomen die heel positief zijn, hou vol als je iets wilt bereiken.”