ball_gradient ball_gradient
Wil je de overstap te maken?

Oriëntatieprogramma voor zorg en welzijn

Wil jij werken in de zorgsector, maar weet je nog niet precies in welk beroep en welke scholing nodig is? Dan is dit oriëntatieprogramma geschikt voor jou. Van mbo tot hbo. Maak binnen 10 weken maximale kans op een opleiding met een baan.

Programma

In het gratis oriëntatieprogramma werken opleidingsinstituten en werkgevers samen. Deze samenwerking betekent dat je binnen 10 weken een grote kans op een opleiding met een baan hebt. Je start na dit oriëntatieprogramma in een bbl-opleiding (mbo-niveau 2 tot en met 4 ) of hbo (flexibele deeltijd of duale opleiding). Omdat je in het programma al veel kennis en vaardigheden opdoet ben je interessant voor een werkgever. 

Certificaat
Na succesvolle afronding ontvang je het deelnamebewijs Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn. Je kunt dit programma combineren met andere programma’s: Individuele basiszorg verlenen en Voeding & hospitality in zorg en welzijn.

Doorlooptijd
Het oriëntatieprogramma start 4 keer per jaar en duurt 10 weken. Dit is afhankelijk van hoe snel je een keuze hebt gemaakt voor een beroep en hoe snel je aan de slag kunt in de praktijk.

Toelatingseisen

Wat vragen wij:

  • je vindt het fijn om met mensen te werken,
  • je bent gemotiveerd,
  • je vindt het leuk om een opleiding te volgen,
  • je bent 23 jaar of ouder,
  • je hebt werkervaring en
  • je hebt een taalniveau Nederlands van minstens B2.*) Je begrijpt de hoofdlijnen van complexe teksten, je kunt duidelijke, gedetailleerde tekst produceren en spontaan aan een gesprek deelnemen.

Contact
Heb je nog vragen over dit programma? Stuur een e-mail naar support@zorgenwelzijn.info.

We nemen binnen vijf werkdagen contact met je op.

Aanmelden

Locatie

Locatie De lessen vinden in plaats in het Health Experience Center Slotervaart (oude Slotervaartziekenhuis) in Amsterdam en worden uitgevoerd door Hogeschool Inholland/Inholland Academy, Hogeschool van Amsterdam, Nova College onder coördinatie van Roc van Amsterdam/Flevoland.

Contact

Heb je een vraag, kijk eerst bij de veelgestelde vragen.

Staat het er niet tussen, neem dan contact op met Helena Schuengel.

Partners