downloads en links

Onze kennisbank

Op zoek naar meer achtergrondinformatie over skills, intersectorale mobiliteit, leren op de werkvloer en een leven lang ontwikkelen? Hieronder tref je publicaties van het programma House of Skills, van partners van het programma. En soms verwijzen we naar andere websites waar informatie te vinden is.

FILTER KENNISBANKITEMS

10/12/2020

House of Skills in AD Visie: Nieuwe kansen door skills

De coverstory van de decembereditie van AD Visie (vaktijdschrift arbeidsdeskundigen) ging over House of Skills. "Skills zijn de sleutel om een baan te krijgen en te behouden," schrijft het tijdschrift.

10/12/2020

Transferpunt Zorg en Welzijn voor versnelde instroom personeel

In de zesde editie van ICT&Health, het kennisplatform voor zorginnovatie, verscheen dit artikel over Transferpunt Zorg en Welzijn, geschreven door Elsbeth de Korte, Joost van Genabeek, Helena Schuengel en Milo Stokman.

28/11/2020

Vaardigheden in beeld: Skillsmonitor 2020

Om de onderwijs- en arbeidsmarkt binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) beter op elkaar aan te sluiten is inzicht in de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van belang. Dit geldt ook voor inzicht in de (dis)balans of (mis)match tussen onderwijs, arbeidsaanbod en arbeidsvraag. Zo kan het vroegtijdig signaleren van knelpunten bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van sneller en effectiever beleid. Dit onderzoekt het Top Institute Evidence Based Education Research (TIER), Amsterdam School of Economics van de UvA, jaarlijks in de Onderwijs-, Arbeidsmarkt- en Skillsmonitor in samenwerking met House of Skills.

03/09/2020

Flyer Transferpunt Zorg en Welzijn

Bij het Transferpunt Zorg en Welzijn ontdek je welke skills jij hebt, en hoe je ze kunt inzetten bij zorg- en welzijnsinstellingen in de Metropoolregio Amsterdam.

Notitie Digitale dienstverlening voor duurzame loopbaanprojecten

Via deze notitie maakt House of Skills u graag deelgenoot van de ontwikkelingen van de afgelopen 2 jaar op het terrein van de digitale dienstverlening

Impact coronacrisis op de economie van Amsterdam

In opdracht van de gemeente is de raming van de impact van de coronacrisis op de Amsterdamse economie uitgevoerd door SEO, het onafhankelijke economisch onderzoeksbureau van de Universiteit van Amsterdam.

Belemmeringen Leven Lang Ontwikkelen

In opdracht van de Tweede Kamer der Staten-Generaal heeft het onderzoeksbureau Panteia in 2018 onderzoek uitgevoerd naar de belemmeringen die bestaan bij een Leven Lang Ontwikkelen van burgers.

Gemeenschappelijke skillstaal

Waarom een gemeenschappelijke skills-taal voor de Nederlandse arbeidsmarkt belangrijk is