testimonial

Camilla Hoogenes

Via het oriëntatieprogramma zorg en welzijn is Daan Thoden van Velzen gestart bij GGZinGeest. “Daan is een van onze talenten, een zij-instromer. Onze talentpool was eerst alleen voor mensen met een mbo-3 opleiding in de zorg. Mede door onze ervaringen met House of Skills hebben we gekeken naar de mogelijkheid om hoogopgeleide mensen met een zorgambitie maar zonder mbo-3 opleiding in de zorg ook aan de talentpool te laten deelnemen. Daan is daar een voorbeeld van.” 

Camilla is coördinator talentpool en opleider mbo-verpleegkunde binnen GGZ inGeest. “Mensen met een mbo-3 opleiding in de zorg kunnen zonder ervaring niet aan het werk in de psychiatrie. Zo is het idee voor de talentpool ontstaan. Het is een traineeship van zeven maanden. Deelnemers werken als medewerker begeleider op verschillende psychiatrische afdelingen en volgen verplichte e-learnings.” 

“Daan heeft als zij-instromer aan de talentpool meegedaan en start in september met onze mbo-4 opleiding verpleegkunde, een bij GGZ inGeest interne bbl-opleiding, werken en leren. Ik begeleid de leerling-verpleegkundigen bij hun opleiding en ik ben actief betrokken bij de werving. Via een webinar van Sigra, een regionaal samenwerkingsverband van organisaties in zorg en welzijn, ben ik in contact gekomen met House of Skills en inmiddels werken we nauw samen.” 

“Ik vind het belangrijk dat zij-instromers de overstap richting de zorg kunnen maken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij”

De Meet & Greets in het Health Experience Center Slotervaart zijn een mooi voorbeeld, via die weg is Daan ook bij GGZ inGeest binnengekomen. Hij had een uitgesproken zorgambitie en had als deelnemer aan het oriëntatieprogramma voor zij-instromers zorg en welzijn van House of Skills al ervaring opgedaan. Nu heeft hij zijn traineeship bijna afgerond en in september begint hij aan de bij GGZ inGeest interne bbl-opleiding.” 

“Ik blijf Daan begeleiden, dat is mijn werk. De geestelijke gezondheidszorg is een mooi vakgebied. Ik heb eerst als verpleegkundige gewerkt, vervolgens als hr-adviseur en sinds een paar jaar als opleider. Ik vind het belangrijk dat zij-instromers zoals Daan, met een andere opleidingsachtergrond, de overstap richting de zorg kunnen maken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.” 

Benieuwd naar het verhaal van Daan? Lees hem hier.