de Paskamer

Een instrument voor analyse en matching van skills

House of Skills heeft De Paskamer ontwikkeld, een instrument dat voor analyse van je skills en matching op werk kan worden ingezet. Jouw skills, eigenschappen en werkstijlen (skillsset) worden in kaart gebracht en gematcht aan de functies die worden aangeboden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze functies zijn net als jouw profiel ook in skillssets geordend. Hierdoor kan er een match ontstaan.

Voor werkenden, werkzoekenden en werkgevers

De Paskamer bestaat uit een onderdeel voor werkenden en werkzoekenden en een apart onderdeel voor werkgevers.
Werkenden en werkzoekenden kunnen in De Paskamer een eigen skills-profiel samenstellen en krijgen op basis daarvan suggesties voor openstaande functies of banen die daarbij passen. Zij krijgen een breder perspectief op hun skills en mogelijkheden, zonder dat de opleiding bepalend is.

Door het skillsaanbod van werkzoekenden en de skillsvraag van werkgevers samen te brengen kan er een match worden gemaakt.

House of Skills

Werkgevers

Werkgevers kunnen in De Paskamer aangeven welke skills nodig zijn voor het vervullen van de openstaande functies binnen hun organisaties. De werkgevers kunnen dit ordenen en prioriteren en zo een functieprofiel op basis van skills maken.
Door het skillsaanbod van werkzoekenden en de skillsvraag van werkgevers samen te brengen kan er een match worden gemaakt.

de Praktijk

De Paskamer is inmiddels in verschillende projecten gebruikt. Onder andere voor de functie van handyman op Schiphol en door werkzoekenden en werkgevers bij B. Startup School Amsterdam (BSSA) voor de functies van webdeveloper en data-analyse en in het zij-instroomtraject Apothekersassistenten.

Wie kan ik hierover bereiken

Quincy Dalh (HR) Projectmanager Implementatie ‘De Paskamer’ hello@quincydalh.com 06 10 18 45 61