15-12-‘22

Het Transferpunt Zorg en Welzijn in 2022

Het Transferpunt van House of Skills heeft het afgelopen jaar een mooie spurt gemaakt. Het Transferpunt heeft mensen op weg kunnen helpen richting een nieuwe carrière binnen zorg & welzijn door o.a. coachingsgesprekken met de loopbaanadviseur, het invullen van de zorgscan en het bijwonen van beurzen en een omscholingsmarkt. De roadshow-presentaties voor de adviseurs, klantadviseurs en kandidaten heeft het Transferpunt nog beter op de kaart gezet. Het oriëntatieprogramma dat plaatsvindt het Health Experience Center Slotervaart is een groot succes geworden en inmiddels zijn 7 groepen zij-instromers gestart. 

Ook was de laatste meet & greet op 11 oktober met wel 26 werkgevers het best bezochte event in onze sector. Op naar een mooi nieuw jaar voor het Transferpunt!  

Vanuit andere regio’s is ook de vraag ontstaan om een dergelijk initiatief op te starten. 

In september is het platform zorgenwelzijn.info gelanceerd. Meer dan 600 kandidaten hebben zich inmiddels aangemeld voor het oriëntatieprogramma. Daar zitten ook veel aanmeldingen tussen van buiten Groot-Amsterdam. Het succes van het oriëntatieprogramma is toe te schrijven aan zowel de campagne als het feit dat het programma tijdelijk kosteloos is voor deelnemers uit Groot-Amsterdam vanwege middelen van het regionale mobiliteitsteam (RMT). 

In oktober is een uitzending op AT5 geweest met een werkgever en deelnemer vanuit het oriëntatieprogramma. 

Het Transferpunt is een mooi voorbeeld van een loopbaanpad zorg en welzijn. Inmiddels wordt er vanuit de Gemeente Amsterdam gekeken naar het breder uitzetten van het loopbaanpad Zorg en Welzijn. 

Het Transferpunt Zorg en Welzijn is in 2020 opgericht met de volgende partijen: Gemeente Amsterdam, Sigra, Roc van Amsterdam/Flevoland, RocTOP, Hogeschool van Amsterdam, Inholland, Nova College, Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Wij willen de partners van dit mooie initiatief bedanken voor de samenwerking afgelopen jaren. 


Meer weten over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief!

Meld je aan