Zuidoost Werkt maakt gebruik van De Paskamer

Zuidoost Werkt is een samenwerking tussen, werkgevers zoals Johan Cruijff ArenA, BAM, Randstad, AMC, Ikea, Makro, ING, en het UWV, de gemeente Amsterdam WPI, ROC van Amsterdam/ MBO College Zuidoost, het stadsdeelbestuur Zuidoost en Hogeschool van Amsterdam. Gezamenlijk hebben zij de ambitie uitgesproken om de komende drie jaar 1000 inwoners uit Amsterdam Zuidoost aan het werk te helpen en te houden bij bedrijven en organisaties in het gebied.

Klantmanagers binnen Werk, Participatie en Inkomen van de gemeente Amsterdam helpen op dit moment werkzoekenden vooral op basis van een persoonlijk intakegesprek. Door vragen te stellen proberen zij zo goed mogelijk te achterhalen welke skills de werkzoekenden nog meer hebben, om hen zo aan een geschikte werkplek te helpen. 

Om hen te ondersteunen in het achterhalen van skills, maar ook om betrokken  werkgevers te helpen om meer gericht op skills te werven trainde House of Skills in december 2019 vijf klantmanagers in het gebruik maken van De Paskamer. Zij kunnen middels de inzet van De Paskamer veel gerichter skills uitvragen en categoriseren. Vanaf januari starten wij met een eerste 3 maanden pilot. 

Hun eerste feedback was onder andere dat De Paskamer hun werkproces vergemakkelijkt. Een van de andere quote was: “Je hebt het moraal in mijn werk teruggebracht!”

In 2020 wordt een A2-taalniveau-versie van De Paskamer ontwikkeld, deze zal getest worden in Zuidoost.De Paskamer wordt op dit moment bij een aantal partners uitgerold. Bent u als werkgevers, WPI/WSP ook geïnteresseerd in het inzetten van De Paskamer? Neem dan contact met ons op via het mailadres houseofskills@amsterdam.nl

Op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.