01-05-‘20

Zij-instromers aan de slag als helpende in de zorg en welzijn

Op 25 februari jl. startten vijftien zij-instromers vanuit de bijstand en WW met het Bornholm Samen Leren-traject. Voor dit traject is een beroep gedaan op het Werkgeversservicepunt van Haarlemmermeer en Amsterdam. Dit traject is een mooi voorbeeld van samenwerking met verschillende partijen, anders kijken naar het zorgproces en invulling van huidige taken en het stimuleren van een leven lang ontwikkelen.

De deelnemers worden klaargestoomd voor de functie van Helpende Zorg en Welzijn.  Na een leer- en begeleidingstraject van anderhalf jaar gaan ze aan de slag bij verpleeghuis Bornholm (Amstelring) in Hoofddorp en krijgen ze een vaste aanstelling.

Vernieuwend aan dit traject is dat het huidige personeel verzorgende IG betrokken wordt bij het selectieproces van de zij-instromers. Daarnaast zullen zij vanaf de start van het traject worden getraind op basis van skills en ondersteund om zich te ontwikkelen  tot begeleiders voor de nieuwe groep Helpende. Het idee is dat de helpenden het bestaande zorgpersoneel werk uit handen kunnen nemen, door ze te ondersteunen bij hun werkzaamheden.

13 kandidaten ontvangen een certificaat en zijn per 1 mei in dienst om vervolgens de opleiding Helpende op 12 mei te starten bij Nova college. Dit is een mooi moment om dit te vieren en zeker ook heel bijzonder in tijden als deze.

Bornholm Samen Leren is een samenwerking tussen House of Skills, TNO, Nova College, Sigra, VBZ, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Ixly1, WSP Haarlemmermeer, UWV en uitvoerende partij Nieuwzorg.

Klik hier voor meer informatie

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.