Waarom stewardess Karin van Bulderen overstapt naar de zorg

Karin van Bulderen (53) is 29 jaar lang stewardess geweest. Ze heeft 20 jaar gewerkt voor Martinair en 9 jaar voor KLM. Maar de luchtvaart is nu ontzettend in beweging door de crisis. “Banen staan op het spel, en die van mij ook was al vrij snel duidelijk.”  Al snel was er de mogelijkheid om gebruik te maken van de samenwerking tussen KLM en Actiz. Werknemers konden via een online training kijken wat werken in de zorg inhoudt, en daarna kon je een detacheringstraject in. Karin greep deze kans aan.

Ze werkt nu in een kleine woongemeenschap met acht licht dementerende bewoners. Daar assisteert ze de verzorgers met de dagelijkse gang van zaken in de woongemeenschap: wassen, eten geven, en praten met de bewoners. “Dat bevalt me eigenlijk heel goed. Dus de volgende stap, naar een werk-leer traject, die zit er voor mij wel dik in.” Karin wil heel graag de overstap maken naar sector zorg en welzijn en is de eerste kandidaat van Transferpunt Zorg en Welzijn.

Vooral de ouderenzorg vindt Karin heel leuk om in verder te gaan. “De zorg heeft toch wel wat overeenkomsten met ons werk. Skills zoals gastvrij zijn, stressbestendig zijn en snel kunnen handelen kan ik dit werk uitstekend gebruiken. Voor de verpleegkundige handelingen heb ik alleen nog geen opleiding.” Ze kan zich helemaal vinden in het skills based gedachtegoed van House of Skills: “Ik breng 30 jaar ervaring naar een nieuwe sector. Zonde als daar geen gebruik van wordt gemaakt!”

Meer weten over House of Skills
Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief