Veel vraag naar loopbaan coaching; coachteam op De Werkvloer groeit

Sinds de lancering van De Werkvloer  in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), hebben zich honderden geïnteresseerden gemeld voor loopbaancoaching. Hun vragen variëren van ‘hoe houd ik mijn werk vol’ tot ‘ik wil me omscholen naar een andere sector’. De loopbaancoaches verkennen met de deelnemers welke skills zij beheersen en hoe die aansluiten op de arbeidsmarkt van 2020. De komende periode gaan we dat ook in workshopsvorm aanbieden.

Op de Oosterdokkade, 1e etage worden de hele week door gesprekken gevoerd. In OBA Bijlmerplein is sinds januari spreekuur, vrijdag van 11:45 tot 12:45. Daarnaast gaat het loopbaanteam ook actief naar werkenden en werkzoekenden toe, bijvoorbeeld naar werknemers op Schiphol of naar statushouders. Want de ervaring leert dat niet alle groepen zo goed hun weg weten te vinden naar hulp.

Vernieuwend aan de Werkvloer aanpak is onder meer dat er gewerkt wordt in een gemengd team waarin gemeenten, sociale partners en UWV samenwerken. Het team bestaat inmiddels uit: Hilde Stringa (coördinator, James/CNV), Sjoukje Bonekamp (gemeente Amsterdam), Saskia Veluwenkamp (UWV), Rene Groeneveld (FNV), Mark Sporken (James/ CNV, staat niet op de foto); Sandra Servais (FNV), Anneke Meussen (Manpower), Pien de Vrieze (gemeente Amsterdam), Natasja Steenhagen (UWV).

(op de foto v.l.n.r. Sandra, Hilde, Pien, Natasja, Anneke, Saskia, Sjoukje en René)

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.