testimonial

Kees de Vries

“We installeren in de breedste zin van het woord. Electra, data en brandmeldsystemen koeling, verwarming en luchtbehandeling. Alle gebouwgebonden installaties. Meerjarige onderhoudscontracten en projectmatig schrijven we in op aanbestedingen, ook dat gaat prima. Van Dorp Amsterdam groeit hard. We halen mooie opdrachten binnen, maar dan moet het nog wel gebeuren. Daarom zijn we altijd op zoek naar gediplomeerde monteurs en met de huidige krapte op de arbeidsmarkt kijken we ook naar zij-instromers.”

Kees de Vries is directeur van installatiebedrijf Van Dorp in Amsterdam. “Henk Willem van Dorp heeft in 1985 het installatiebedrijf waar hij werkte overgenomen. Daarna heeft hij steeds, als hij iets had verdiend, een volgend installatiebedrijf gekocht en inmiddels telt Van Dorp twintig vestigingen. Van Dorp is een echt familiebedrijf, de vier zoons van Henk Willem werken ook in het bedrijf. Ik ben sinds 2012 directeur van de Amsterdamse vestiging. Mijn werkzaamheden? Werk binnenhalen en het dagelijkse management, ook personeelsbeleid.”

“Past iemand in het team en heeft hij of zij de juiste skills, daar kijk ik naar. Wij hebben nu drie statushouders in dienst, uit China, Turkije en Eritrea. Zij-instromers, twee van hen hebben gestudeerd. Ze leren in de praktijk en volgen cursussen of een beroepsopleiding in deeltijd. Prima, het zijn harde werkers en leren snel. Ze hebben al een schat aan levenservaring, dat is een belangrijk voordeel. Wat het vaststellen van de voor ons werk juiste eigenschappen betreft hebben we samengewerkt met House of Skills. Daar hebben we veel aan gehad.”

“Skills zijn belangrijk. Een monteur wil sleutelen, dat kunnen ze bij ons. Maar je moet ook je hoofd gebruiken. Denken in oplossingen, dat is belangrijk.”

“Ik heb House of Skills bij de start geholpen bij het afstemmen van hun producten en dienstverlening op de markt en daarna heb ik de waarde van wat zij doen zelf ervaren. Leuk en leerzaam! Skills zijn belangrijk, maar of iemand echt bij de sfeer en cultuur van Van Dorp past ervaar je pas in de praktijk. Een monteur wil sleutelen, dat kunnen ze bij ons. Maar je moet ook je hoofd gebruiken. Denken in oplossingen, dat is belangrijk.”