TechGrounds: Samen maken we tech van iedereen!

Samen maken we tech van iedereen! TechGrounds brengt tech-ondernemerschap en digitale vaardigheden naar kwetsbare wijken.  

We hebben iedereen nodig in tech!

Er is een groot tekort aan mensen die de juiste capaciteiten hebben om openstaande tech-functies in te vullen. Per jaar heeft regio Amsterdam alleen al 10.000 vacatures voor bijvoorbeeld programmeurs en data-analisten en dat worden er alleen maar meer. Tegelijkertijd is er een enorm onbenut potentieel binnen kwetsbare wijken in de Metropoolregio Amsterdam. TechGrounds is een oplossing voor beide grote uitdagingen.

Techwereld van en voor iedereen

TechGrounds is een combinatie van een codeerschool, incubatie-programma en co-working space middenin kansarme wijken. De eerste vestiging is in september geopend in de Openbare Bibliotheek Amsterdam aan het Osdorpplein. Hier kunnen mensen uit de wijk deelnemen aan een van de programma’s die TechGrounds aanbiedt: een ondernemerstraject om je eigen bedrijf te starten; een programmeerschool om in zes maanden Junior Web Developer te worden; een AWS re/Start training om in drie maanden te worden opgeleid tot Junior Cloud Operator met een hoge baan potentie. Alle programma’s zijn kosteloos voor de deelnemers en toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond, opleiding of competentie. Het biedt een laagdrempelige kans om de tech-wereld in te stromen.

TechGrounds x House of Skills

Sinds de start van de eerste vestiging in Nieuw-West, zijn House of Skills en TechGrounds een mooie samenwerking gestart. TechGrounds zal voor alle (potentiële) deelnemers gebruik maken van ‘De Paskamer’ van House of Skills. Hiermee krijgt TechGrounds de mogelijkheid te zien over welke skills een potentiële deelnemer beschikt en of het op basis daarvan een match zou zijn met de opleiding en de junior posities waar deelnemers daarna in gaan. Daarnaast kan de analyse van de (soft)skills gebruikt worden tijdens het programma om per individu te zien op welke skills de meeste verbetering nodig is. Zo kan goed loopbaanadvies gegeven worden aan de deelnemers en kunnen zij ook goed begeleid worden in het verder ontwikkelen van bepaalde skills.  

Half oktober zijn de eerste opleidingen gestart en heeft TechGrounds voor de eerste keer succesvol gebruik kunnen maken van ‘De Paskamer’. Er zijn mooie profielen uitgekomen van de eerste deelnemers en TechGrounds kijkt uit naar een langdurige samenwerking om hard- en softskills goed inzichtelijk te maken van deelnemers.

Naar de website van TechGrounds

Wil jij de stap zetten?
Diploma's naar Skills

Meld je aan als partner van House of Skills