Reiswerk biedt De Paskamer, MijnHouseofSkills en loopbaancoaching aan voor werkzoekenden uit de reisbranche

Er wordt niet of nauwelijks meer gereisd, waardoor reisondernemingen het financieel enorm zwaar hebben. Als sectorspecifieke maatregelen vanuit de overheid uitblijven, zijn reorganisaties en faillissementen onvermijdelijk en zullen vele medewerkers in de reisbranche hun baan verliezen. Stichting Reiswerk, het arbeidsmarktfonds voor de reisbranche, ondersteunt haar medewerkers in het vinden van een nieuwe baan in de reisbranche of daarbuiten.

Reiswerk gaat daarom De Paskamer en Mijnhouseofskills, twee instrumenten die zijn ontwikkeld door het programma House of Skills, in combinatie met een loopbaangesprek voor de medewerkers in de reisbranche aanbieden via Travel College, het online leerplatform voor de reisbranche. Zodat mensen die de overstap naar ander werk moeten maken, kunnen kijken waar hun kansen liggen.

In De Paskamer kan de werknemer zijn of haar eigen skillsprofiel samenstellen. Op basis daarvan krijgt hij of zij suggesties voor beroepen die op deze skills aansluiten, met openstaande functies die daarbij passen. Zo krijgt de werknemer een breder perspectief op de eigen skills en mogelijkheden, zonder dat de opleiding of branche bepalend is.

Met Mijnhouseofskills kan een werknemer door online een paar vragen te beantwoorden kijken welk werk bij hem of haar past. Ook geeft Mijnhouseofskills inzicht in welke skills nodig zijn voor verschillend werk. Ook toont Mijnhouseofskills hoeveel vacatures er op dit moment zijn voor werk dat dicht aansluit bij de skills.

Een loopbaangesprek maakt onderdeel uit van het aanbod, als een werknemer na het invullen van De Paskamer of Mijnhouseofskills dat wenst om de uitslag en vervolgstappen te bespreken.

Deze samenwerking tussen Reiswerk en House of Skills is voortvarend tot stand gekomen dankzij de bestaande netwerkverbindingen van het publiek private samenwerkingsverband  House of Hospitality, waarvan ANVR / Reiswerk en ROC van Amsterdam founding partners zijn.

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.