19-03-‘21

Loopbaanprofessionals trainen hoe skills toegepast kunnen worden in het sollicitatie- en begeleidingsproces

De skillsinstrumenten van House of Skills worden steeds vaker ingezet.

Dat is een mooie ontwikkeling! Hierdoor neemt de vraag van o.a. klantmanagers en HR-medewerkers naar trainingen toe.

Zij willen weten hoe zij deze instrumenten en nieuwe manier van werken in hun dagelijks werk kunnen inrichten en op welke wijze het hun klanten kan ondersteunen.

Daarom biedt House of Skills voor loopbaanprofessionals verschillende trainingen aan:

  • Basiskennis over de skillsinstrumenten en de achtergrond van skills- denken en werken;
  • Transformatie of integratie van het skills-denken en werken in het dagelijks werk dat aansluit bij bestaande kennis en al verwante acties en werkwijzen in de organisatie;
  • Het duurzaam implementeren van het skills-denken en werken in de organisatie en de daarbij behorende ICT-vraagstukken.

Tijdens de trainingen wordt onder andere gewerkt met herkenbare (fictieve maar exemplarische) rollen in een ongedwongen (digitale covid-proof) context. Lennert den Breems (Adviseur/ontwerper  Learning en Development): “Met deze trainingen, die we sinds vorig jaar met succes aanbieden, zien we dat het in relatief korte tijd lukt om loopaanprofessionals mee te nemen, en vooral te informeren, over de skillsinstrumenten. Wat is het? Hoe werkt? Wat heb je eraan?” 

Er worden daarnaast ook trainingen aan werkzoekenden en zij-instromers gegeven.

Lennert: “Voor hen bieden we een skills-based sollicitatietraining aan, naast het aanbod van een loopbaangesprek door een van onze loopbaancoaches.

We trainen hen om anders te kijken naar hun ervaringen, hun skills en we geven concrete tips om meer skills-based jezelf te profileren op social media en alternatieven voor het aloude, of beter gezegd het verouderde CV.”

Skills based leren en ontwikkelen voor een toekomst die werkt!

Meer weten?

Neem dan contact op met Lennert den Breems l.h.den.breems@hva.nl 0657732611  of Mirjam Wildekamp m.wildekamp@jamesloopbaan.nl 06 14 32 89 74.

Wil jij de stap zetten?
Van Skills naar diplomas!

Meld je aan als partner van House of Skills