07-07-‘21

13 ontwerpprincipes voor Krachtige(re) Leerwerkomgevingen

House of Skills partner HAN University of Applied Sciences deed de afgelopen twee jaar onderzoek naar de ‘krachtige leer- werkomgeving’. Centrale vraag in dit onderzoeksproject was hoe werkomgevingen zo kunnen worden (her-) ontworpen dat een krachtige leerwerkomgeving ontstaat. Een omgeving die individueel, collectief en organisatie-leren én werken optimaal en aantoonbaar ondersteunt en stimuleert. 

Ontwerpgericht actie-onderzoek op zowel wetenschappelijke literatuur als in diverse praktijken leverde uiteindelijk 13 leidende ontwerpprincipes op voor die krachtige leerwerkomgeving. Onderzoekers van de HAN maakten op basis van die 13 ontwerpprincipes een ‘krachtmeting’ (checklist), een kaartspel met verschillende spelborden om gericht met een leerwerkomgeving aan de slag te gaan en een animatiefilm over het vormgeven van een krachtige leer-werkomgeving.

De onderzoeksresultaten zijn nu ook gepubliceerd in een onderzoeksrapport en een (binnenkort te verschijnen) artikel in het Tijdschrift voor HRM. De 13 ontwerpprincipes voor de Krachtige Leerwerkomgeving worden daarin uitgebreid beschreven. Meer informatie via  www.han.nl/krachtigeleerwerkomgeving

Meer weten over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief!

Meld je hier aan