House of Skills zet transferpunten voor personeel in de zorg op

De coronacrisis zorgt voor een enorme druk op onze samenleving, dat geldt met name voor de zorg. Een branche waar de afgelopen jaren al veel arbeidstekorten waren. Door de huidige situatie is de interesse om in de zorg te gaan werken echter enorm gegroeid. Zo zijn er op het platform extrahandenvoordezorg.nl van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport binnen een week al ruim 16.000 aanmeldingen binnengekomen. 

Om die aanmeldingen binnen de Metropoolregio Amsterdam te stroomlijnen ontwikkelt House of Skills een online Transferpunt Zorg, een samenwerkingsverband met Regioplus, Sigra, VBZ, opleiders, UWV en de gemeente Amsterdam. House of Skills is ook betrokken bij het Transferpunt Zorg dat in de regio Arnhem/Nijmegen wordt opgezet.
 

Geïnteresseerden worden op basis van hun skills gematcht met functies in combinatie met het juiste scholingsaanbod; modulair, versneld of regulier.

Het Transferpunt Zorg is bedoeld voor geïnteresseerden die willen werken (of blijven werken) in de zorg, maar ook voor werkgevers uit andere branches die boventallig personeel willen transfereren naar de zorg. 

De verwachting is dat het Tranferpunt Zorg binnen drie weken ingericht en operationeel is.  

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.