De digitale toekomst van de bouw en vakmensen met voldoende skills

Hoe ziet de digitale versnelling van de bouw in de praktijk eruit? Josje Damsma (House of Skills en CrossOver) presenteerde op 25 maart bij BTIC on Tour in Haarlem waarom de skillsbenadering essentieel is voor een (digitale) toekomst van de bouwsector. De bouwsector kampt nu al met een enorm tekort aan goed geschoolde vakmensen. De krapte op de arbeidsmarkt, de bouwopgave en de energietransitie zullen deze tekorten alleen maar doen toenemen. Daarbij zal de digitale transitie ook nog eens andere skills vragen van nieuwe én van huidige medewerkers. Josje Damsma presenteerde de randvoorwaarden waaraan succesvolle zij-instroom in de regio moeten voldoen. Ze liet daarbij zien hoe dit in de servicepunten techniek en in samenwerking met publiek-private samenwerkingen in de regio gebeurt.

Op de BTIC-bijeenkomst gaf Doekle Terpstra van Techniek Nederland aan waarom hij het belangrijk vindt om samen te werken aan de digitale toekomst van de bouw, demonstreerde Jeroen Coenders van White Lioness toepassingen van de digitale bouwketen aan de hand van Building Symphony. Mariette Broesterhuizen van BuurtBoost besprak een interessante casus vanuit de energietransitie en woningbouwopgave. Lisanne Havinga (TU Eindhoven) ging in op datagestuurde renovatie. Tot slot nam Jan Theunissen (de Alliantie) iedereen mee naar het digitale huis van de toekomst en bijbehorend datagestuurd onderhoud.

Interesse in de komende events van BTIC? Bezoek de website en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen: https://btic.nu/publicaties/btic-on-tour-2022/

Meer weten over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief van House of Skills