Bij welke vragen gebruik je Mijnhouseofskills?

Vanaf vandaag kan je via deze link gebruik maken van het platform Mijnhouseofskills. Daarnaast biedt House of Skills al geruime tijd gratis loopbaangesprekken met een loopbaancoach aan. En onlangs is De Paskamer gelanceerd. Maar wanneer kan je nu het beste Mijnhouseofskills gebruiken, en wanneer sluit De Paskamer beter aan bij jouw vragen?

Wanneer je wil weten welke andere beroepen aansluiten bij je huidige of eerdere baan, of je wil weten voor welke vacatures je in aanmerking komt, dan kan je gebruik maken van 2 verschillende online instrumenten van House of Skills.

In gesprek met bijvoorbeeld een loopbaancoach, klantmanager, personeelsadviseur of intercedent kunnen de uitkomsten verder besproken worden. In de praktijk blijkt dat de combinatie met loopbaanondersteuning extra verdieping en inzichten geeft.  Eerst een gesprek met een arbeidsmarktdeskundige en daarna De Paskamer of Mijnhouseofskills raadplegen kan natuurlijk ook.

Mijnhouseofskills

Op Mijnhouseofskills zijn 95% van alle openbare vacatures in Nederland zichtbaar. De vacatures zijn op basis skills beschreven en het aanbod wordt dagelijks ververst. Nadat werkzoekenden hun werkervaring hebben opgegeven zien zij op een persoonlijk beroepenbord welke vacatures direct of nagenoeg bij hen passen. Ook de vacatures waar je op grond van je werkervaring in mindere mate voor in aanmerking komt zijn zichtbaar. Mogelijk moet je dan nog extra scholing volgen om kansrijk te zijn voor de baan.

Mensen zonder werkervaring kunnen binnen Mijnhouseofskills gebruik maken van de werkverkenner van het SBB. Aan de hand van 42 vragen wordt gekeken welk werk bij je past.

Werkenden en werkzoekenden Welke vragen / onderwerpen wil je oppakken?Welk instrument kan je hierbij helpen?
Algemene oriëntatie van eigen skills en bijpassende beroepen/ breed oriënteren op je mogelijkheden op de arbeidsmarkt.   Weet je zelf te benoemen waar je goed in bent, en wil je graag wil weten welke beroepen bij je passen?   Wil je een zelf-assessment doen om te bepalen welke skills je in huis hebt?  De Paskamer
Vacatures zoeken op basis van werkervaring, met informatie over scholing en met actuele vacatures.   Welke beroepen passen bij mijn vaardigheden, als ik uit ga van mijn werkervaring?   Solliciteren op werk dat past bij wat je kunt en hebt geleerd in je werk?   Oriënteren op de arbeidsmarkt?  Mijnhouseofskills
In gesprek over jouw skills en mogelijke vervolgstappen in je loopbaan.   Of specifieker, de uitkomsten van De Paskamer of Mijnhouseofskills met iemand bespreken om te kijken hoe je ermee aan de slag kunt met (vervolg)stappen in je loopbaan.  Loopbaangesprek  
WerkgeversInstrument
Gratis een skills-based functieprofiel aanmaken?De Paskamer

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.