Banenmarkt duurzame energie Amsterdam Nieuw-West

Vanuit Samen aan de Slag, Oranje Energie en het Startpunt is donderdag 2 september jl. de eerste banen/informatiemarkt voor duurzame energie georganiseerd. Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt werden hier in contact gebracht met energiebedrijven die naarstig op zoek zijn naar personeel.

Wat is de banenmarkt duurzame energie?

Deze banenmarkt is opgezet om banen in de schone energie te vinden, te presenteren en te koppelen aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt die graag in de schone energie willen gaan werken. Met name in stadsdeel Nieuw-West wordt in dat verband gebouwd aan een brede coalitie en netwerk om bij te dragen aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van het Masterplan Amsterdam Nieuw-West.

Tijdens de komende maandelijkse banenmarkten wordt bijgehouden hoeveel werkzoekenden een baan zullen vinden we vinden en kunnen koppelen.

Daarnaast is het van groot belang dat alle betrokken partijen in Nieuw-West gevestigd zijn. Zo wordt een netwerk gecreërd van organisaties en initiatieven die samen kunnen werken om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Sfeer van de dag

Ronald Mauer, wethouder van Stadsdeel Nieuw-West opende de bijeenkomst met de boodschap zich te willen inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met name jongeren. Naast de wethouder waren er bij de opening de manager van het Startpunt, de directeur van Samen aan de Slag en de co-founder van Oranje Energie aanwezig.

Tijdens de banenmarkt konden niet alleen organisaties zich presenteren, maar was er ook ruimte voor de werkzoekenden om zich te presenteren. Dit resulteerde is een open sfeer waarbij de verschillende partijen makkelijk met elkaar in gesprek gingen.

Zo liet de organisatie Thuisbaas zien hoe huizen van het gas af kunnen en raakte zij in gesprek met WSP om te kijken of daar mensen op de lijst staan die daarbij kunnen helpen. Ook !Woon, met de vrijwillige energiecoaches, kon goed werk doen, want behalve schone energie is het ook belangrijk dat er zuinig met energie wordt omgegaan.

Het was een van de eerste offline evenementen die in Amsterdam Nieuw-West werd georganiseerd over banen in de duurzame energie. Dit zorgde voor extra gemotiveerde deelnemers en heeft geresulteerd in meerdere sollicitatie en kennismakingsgesprekken en zelfs een starter. Korte lijnen en direct contact is de sleutel van het succes!

Betrokken organisaties

Tijdens de eerste editie waren de volgende organisaties aanwezig: Alliantie, !Woon, 02025, Vattenfall, WPI, EC Westerlicht, Thuisbaas/Urganda en Crossover.  

De banenmarkt Duurzame energie vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats in stadsdeel Nieuw West. Voor meer informatie daarover kan contact worden opgenomen met Willem Draaisma van Oranje Energie via wdraaisma.advies@gmail.com of 06-23665908

Meer weten over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief.

Meld je hier aan!