Workshop intercedenten

De toenemende behoefte aan flexibilisering van arbeid vraagt uitzendbureaus meer dan het leveren van tijdelijk personeel. Regie houden over mobiliteit, capaciteit en loopbaanmanagement verlangt straks andere werkwijzen. Met dat uitgangspunt voerde House of Skills team Trainen en Veranderen een aantal verkennende werksessies uit met een groep intercedenten van STAN-partners, een bureau voor arbeidsbemiddeling, uit verschillende vestigingen, over de (meer)waarde van skillsgericht denken en werken. 

Kunnen tools zoals De Paskamer hierbij helpen? Wat vraagt deze benadering van werkgevers of werken we eigenlijk al vanuit het skills gedachtengoed? STAN-partners en House of Skills concluderen voorlopig dat het nog zoeken is naar passende oplossingen, loopbaanpaden of leerlijnen in de regio‚Äôs. De krapte op de arbeidsmarkt vraagt links- of rechtsom om alternatieven, naast het bestaande werk van intercedenten, die dagelijks ervaren hoe mooi en lastig het soms kan zijn om nieuwe doelgroepen goed en duurzaam te matchen.   

Heb je interesse in een training of andere vragen aan House of Skills team Trainen en Veranderen? Neem contact op met Lennert den Breems: l.h.den.breems@hva.nl

Meer weten over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief

Meld je hier aan!