Voorschakeltraject Energietransitie

Binnen het loopbaanpad Techniek en Bouw is het voorschakeltraject Energietransitie, georganiseerd in samenwerking met de Vakschool Technische Installaties, in volle gang! Maar liefst 26 kandidaten namen deel aan een try-out techniek bij InstallatieWerk (IW) Noord-Holland.

Tijdens deze try-out ervaren zij welke vorm van techniek het best aansluit bij hun skills (installatie-, koel-, elektro of infratechniek). De docenten van IW Noord Holland keken welke persoonlijke, technische en werknemersvaardigheden de kandidaten al bezitten. Welke skills moeten zij nog aanleren? Aan de hand van deze inzichten wordt het vervolg van het traject bepaald: direct aan de slag bij een werkgever inclusief leertraject of eerst nog naar AmsterdamWerkt om technische of werknemersvaardigheden aan te leren.

Voor sommige kandidaten lijkt een andere sector een goede keuze. Hier gaan zij dan over in gesprek met een loopbaancoach van House of Skills. Voor welke sector kunnen zij hun skills het best inzetten? Één kandidaat matchte zo goed dat zij meteen is aangenomen bij Bonarius, zonder voorschakeltraject; een nieuwe vrouwelijke aanwinst voor de techniek!

Meer weten over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief

Meld je hier aan