10-01-‘20

Tweede werkbezoek Gent aan House of Skills

Dat House of Skills door veel regio’s in het land wordt gevolgd was u misschien al bekend, maar ook onze zuiderburen weten ons te vinden. Afgelopen zomer brachten medewerkers van Stad Gent, die zich bezighouden met arbeidsmarkt en onderwijs ontwikkelingen, een werkbezoek aan House of Skills.

In de afgelopen periode zijn zij bezig geweest met het indienen van een projectplan voor een ESF subsidie waarbij zij voor Gent ook aan de slag willen met een op skills georiënteerde arbeidsmarkt.

Op maandag 16 december vond er in dit kader een tweede, meer verdiepend, werkbezoek van Stad Gent aan House of Skills plaats. De aanwezigen waren zeer geïnteresseerd om te vernemen waar House of Skills nu staat: welke resultaten zijn behaald en welke instrumenten zijn al bruikbaar en hoe zien deze eruit.

Wij hebben hen meegenomen in de huidige ontwikkelingen op het gebied van het skillspaspoort, het platform Mijnhouseofskills, de coachingsgesprekken van de loopbaancoaches, de lobby, de zij-instroomtrajecten en De Paskamer.

Het bezoek wilde met name veel weten over de werking van De Paskamer en hoe het skillspaspoort eruit zal komen te zien. Ook is er gesproken over de contacten die er al langer zijn tussen House of Skills en de VDAB (het Vlaamse UWV) en hun skillsmatchings systeem Competent. De Gentse delegatie ging met veel nieuwe kennis en inspiratie op zak naar huis en mogelijk volgt er in de nabije toekomst nog een verdere samenwerking.   

Op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.