Transferpunt Zorg en Welzijn

In 2019 organiseerde House of Skills samen met Stichting Bedrijfsfonds Apotheken (SBA) en het Roc van Amsterdam een succesvol zij-instroomproject. .Hierbij zijn 47 opleidingsplekken gerealiseerd voor de versnelde bbl-opleiding tot apothekersassistent. Na het succes van het apothekersassistent traject ontwikkelen wij dit door tot een breed Transferpunt Zorg en Welzijn.
Het is gelukt om het Transferpunt in korte tijd samen met verschillende partners te ontwikkelen.

In 2020 heeft de SBA dit project met succes opgeschaald naar de regio’s Brabant, Arnhem, Nijmegen, Haarlem en Amsterdam. Op dit moment zijn 74 kandidaten gematcht met een apotheker en vinden er nog matchingsgesprekken plaats. De verwachting is dat 80 kandidaten na de zomer starten met een versnelde tweejarige bbl-opleiding bij een van de volgende opleiders: Rijn IJssel (Arnhem), Summa College (Eindhoven), Nova College (Haarlem) en Roc van Amsterdam.

Wij wensen alle kandidaten veel succes met de opleiding!

Na het succes van het apothekersassistent traject zijn wij dit concept verder gaan ontwikkelen tot een Transferpunt Zorg en Welzijn.

Het is gelukt om het Transferpunt in korte tijd samen met de partners (Stichting Amstelring, gemeente Amsterdam, Sigra, VBZKAM, Zowelwerk, WZW, UWV, Werkcentrum Amsterdam, TNO, RocvA/F, ROCTOP, InHolland, Nova college en HvA) te ontwikkelen. De komende maanden gaan we de activiteiten uitrollen in de Metropoolregio Amsterdam. Transferpunt Zorg en Welzijn wordt opgericht ten behoeve van duurzaam instroom naar zorg en welzijn.

Na de zomer start samen met Stichting Amstelring een pilot om zij-instromers toe te leiden naar de ouderenzorg. Geïnteresseerden kunnen zich na de zomer aanmelden via deze link. Kandidaten kunnen kiezen om volledig digitaal en zelfstandig aan de slag te gaan met De Paskamer (een zelf-assessment om te bepalen welke skills je in huis hebt) of kunnen gebruik maken van de ondersteuning van de House of Skills loopbaanadviseurs. Bij gebleken geschiktheid worden kandidaten door loopbaanadviseurs voorgedragen aan Amstelring.

Tot augustus gaan we hard aan de slag om Transferpunt Zorg en Welzijn na de zomer volledig operationeel te hebben.

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.