Terugblik Loopbaanpaden Techniek en Bouw

In 2021 is er vanuit het loopbaanpad Techniek en Bouw hard gewerkt aan een versnelling van de skillsgerichte aanpak voor de techniek en bouw.  Vanuit de Arbeidsmarkt Samenwerking Techniek Amsterdam (ASTA) ontwikkelde House of Skills een routekaart voor werkzoekenden richting de techniek, waarbinnen het hele proces van werkzoekenden naar een baan in de techniek en bouw is beschreven.

De versnelling van de skillsgerichte aanpak ging via drie lijnen: 

1) Intern transitietraject met werkgevers voor het goed ontvangen en laten landen van zij-instromers middels de skillsbenadering: Er is behoefte opgehaald bij 14 technische en bouwbedrijven. Al 4 bedrijven hebben definitief bevestigd dat ze meedoen met het traject. Deze vier bedrijven zijn Vattenfall, Van Dorp, Ijskoud BV en IJ Bouw. Zij laten hiermee zien koploper te zijn op het gebied van aantrekken van technisch talent. Inmiddels is er bij 2 bedrijven al een kick-off sessie geweest. In december zijn er bij 3 bedrijven kick-off sessies geweest. In januari 2022 staat ook de volgende kick-off op de agenda.

2) Ketensamenwerking met PPS’en in techniek & bouw:  
Met steun uit het Herstelfonds Beverwijk is in november een project gestart dat minimaal 10 bedrijven gaat ondersteunen bij het inrichten van de organisatie voor zij-instromers. Hier bovenop hebben we met het ASTA (arbeidsmarkt samenwerkingsnetwerk) een extra tool ontwikkeld: een skillsgerichte routekaart met stappen voor werkzoekenden en hun begeleiders. Deze routekaart is ontwikkeld aan de hand van inzichten uit het voorschakeltraject ‘Energietransitie’ dat half 2021 plaatsvond samen met het ASTA. Er namen 45 werkzoekenden deel aan dat traject. 

3) Al deze interventies worden gemonitord in een 360 graden evaluatie. Tot nu toe zijn zeven experimenten gemonitord, waarover gepubliceerd wordt in onder meer blogposts en whitepapers. De meest recente whitepaper heeft als doel het delen van wat (niet) werkt in het bewegen van werkzoekenden richting werk in de sector.  

Kortom: op alle drie de kerndoelen zijn al flinke stappen gezet in deze eerste periode en we gaan vol energie verder om in 2022 nog meer impact te behalen met de skillsgerichte aanpak van de loopbaanpaden Techniek en Bouw! 

Heb je vragen over het loopbaanpad Techniek en Bouw? Neem contact op met projectleider Josje Damsma, josje@projectcrossover.nl.  

Meer weten over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief van House of Skills