Oriëntatieprogramma Zorg & Welzijn van start

Afgelopen jaar werd nog maar weer eens duidelijk hoe de zorg kampt met de personeelstekorten. In datzelfde jaar ontstond ook veel creativiteit en kwamen nieuwe samenwerkingen van de grond. Zo ook het unieke oriëntatieprogramma dat mbo- en hbo-opleiders en werkgevers gezamenlijk hebben ontwikkeld. Het biedt mensen die een overstap naar de zorg en welzijn willen maken, binnen 6 maanden een maximale kans op een opleiding met een baan. Tijdens het volgen van het programma krijgen deelnemers helder welk beroep zij willen uitoefenen en welke scholing hiervoor nodig is. “We zorgen voor een ontmoetingsplek voor opleiders, zijinstromers en werkgevers.” Aldus Flip Derks programmamanager van Roc van Amsterdam en Flevoland.

Unieke locatie en samenwerking
De lessen worden gegeven in het Centrum voor Zorg & Welzijn Slotervaart  in het oude Slotervaart Ziekenhuis. Eerder deze  week hebben  demissionair minister Tamara van Ark van Medisch Zorg en wethouder van Amsterdam Simone Kukenheim (zorg) in hetzelfde gebouw een nieuw gezondheidscentrum geopend.   Op 6 september start de eerste groep deelnemers. De lessen worden gegeven door docenten van  Hogeschool InHolland/InHolland Academy, Hogeschool van Amsterdam, Nova CollegeROC TOP onder coördinatie van ROC van Amsterdam. Deze unieke samenwerking tussen opleiders zorgt voor de verbinding tussen werkzoekenden en werkgevers. In de opleiding worden op basis van skills en kennis werkzoekenden begeleidt naar een passende vervolgopleiding in combinatie met een werkplek.

“We zorgen voor een ontmoetingsplek voor opleiders, zijinstromers en werkgevers.”

Flip Derks, Programmamanager Roc van Amsterdam en Flevoland

Instromen
Elke zes weken start er een nieuwe groep studenten. Om een zo goed mogelijk beeld van de zorg te krijgen zijn de klassen gemengd. Alle niveau’s volgen hetzelfde programma om daarna een goede keuze te kunnen maken. De deelnemers zijn 23 jaar of ouder, hebben werkervaring, zijn gemotiveerd om in de zorg te werken en vinden het leuk om een opleiding te volgen. Het is belangrijk om de Nederlandse taal goed te spreken en te schrijven. Bij het goed doorlopen ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn en mogelijk deelcertificaten voor MBO afhankelijk van de keuzeonderdeel.

Meedoen?
Inschrijven voor dit programma kan via de website van House of Skills. Werkgevers die bij dit inititiatief willen aansluiten kunnen contact opnemen met Helena Schuengel, projectleider Zorg & Welzijn bij House of Skills, via e-mail h.schuengel@housefoskillsmra.nl


Wil jij de stap zetten?
Van Skills naar diplomas!

Meld je aan als partner van House of Skills