Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn

Op 6 september start de eerste groep van het oriëntatieprogramma voor mensen die willen overstappen naar de sector zorg en welzijn. Dit is een samenwerking tussen Nova college, het Roc van Amsterdam/Flevoland, de Hogeschool van Amsterdam, House of Skills en Inholland Academy. Een mooi aantal van 15 deelnemers heeft de primeur. 

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door gemeente Amsterdam, en wordt regionaal ingezet. Ook kandidaten en werkgevers buiten Amsterdam kunnen gebruik maken van dit programma. Het doel is de overstap van de ene sector naar een andere sector makkelijker te maken. Dit vraagt om regionale samenwerking tussen werkgevers, opleiders en uitkeringsinstanties. Het innovatieve van dit oriëntatieprogramma richting zorg en welzijn is dat we afgestapt zijn van diploma’s. Via het Transferpunt Zorg en Welzijn gaat het programma meer uit van wie iemand is, wat iemand wil en hoe eerder verworven skills omgezet kunnen worden naar de benodigde skills in de zorg. 

Het oriëntatieprogramma wordt enthousiast ontvangen door de werkgevers. Het programma moet leiden tot duurzaam instroom in de sector. Gedurende dit programma kunnen kandidaten kennis maken met de verschillende branches, werkgevers en opleiders uit de sector zodat ze kunnen ontdekken welke richting binnen zorg en welzijn goed bij ze past. Ook doen kandidaten praktijkervaring op en kunnen ze het programma afsluiten met een certificaat Individuele Basiszorg. Hierdoor zijn ze vervolgens sneller inzetbaar voor de zorg. De animo voor het programma is groot onder deelnemers en werkgevers. Samen moeten we investeren in opleidingen en ontwikkeling van nieuwe talenten voor de sector zorg en welzijn. 

Dit programma zal een vast plek krijgen in het Health Experience Centre Slotervaart in het nieuwe Slotervaart Centrum. De opening is 7 oktober en in de volgende nieuwsbrief vertellen we je meer hierover. 

Meer weten over House of Skills
Volg ons via de nieuwsbrief!

Meld je hier aan