Gratis in gesprek met een loopbaancoach

Ontwikkelplein

Bij het Ontwikkelplein in de Openbare Bibliotheek Amsterdam Slotermeer kun je gratis in gesprek met een loopbaancoach. Zo krijg je meer inzicht in jouw skills (oftewel kwaliteiten) en welk werk daarbij past. Maak nu een afspraak of speel alvast de serious games in de (gratis) app Match your Skills!

Match your skills

Wat is het Ontwikkelplein?

Ben je op zoek naar (ander) werk, maar weet je niet goed wat je leuk vindt of wat bij je past? Of wil je switchen naar een andere sector, maar weet je niet welke opleidingen je kunt volgen om deze stap te maken? Kom dan langs bij het Ontwikkelplein. Onze loopbaancoaches weten welke baan of opleiding bij je past. Ze helpen je op weg met advies over een gratis training, een passende baan, taalhulp, een leuke opleiding of financiële tips om die opleiding te kunnen betalen.

Je kunt langskomen van dinsdag t/m vrijdag tussen 14.00 en 16.30 uur:

OBA Slotermeer
Slotermeerlaan 103 E
1063 JN Amsterdam

Of vul het formulier in en schrijf je in voor een afspraak :

Aanmeldformulier Ontwikkelplein

Workshops

Workshop Skillsbased Solliciteren

Wil je solliciteren voor een (andere) baan of gaan werken in een andere sector, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken?  Tijdens de workshop Skillsbased Solliciteren kom je meer te weten over jouw skills (kwaliteiten). Je leert hoe je deze skills en jouw ervaring kunt inzetten bij het vinden van een nieuwe baan.

 

Workshop Videosolliciteren

Een recruiter krijgt voor een populaire baan vaak vele sollicitatiebrieven. Een groot aantal hiervan verdwijnt na een grove selectie meteen op de nee-stapel. De sollicitant achter de brief krijgt vaak niet de kans om zichzelf te presenteren. Wees de nee-stapel voor en probeer eens een videosollicitatie. Bezoek de workshop Videosolliciteren bij het Ontwikkelplein en leer hoe jij een indrukwekkende video van jezelf maakt.

Aanmelden
Play to work

Match your skills

Ontdek zelf jouw skills! Download direct de gratis app Match your Skills en speel de verschillende games die jou inzicht geven in waar jij goed in bent en wat je leuk vindt. Op deze manier kom je er nog beter achter wat je kan en welk werk daarbij past. klik op LEES MEER.
Lees meer

Meer weten?

Voor vragen over het Ontwikkelplein kun je contact met ons opnemen via: ontwikkelplein@amsterdam.nl

Voor het maken van een afspraak met een loopbaancoach vul het formulier in of kom gelijk langs en laat je informeren.

Partners

  • Gemeente Amsterdam

    De gemeentelijke organisatie van de gemeente Amsterdam bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en 7 bestuurscommissies (stadsdelen).

    De gemeente Amsterdam werkt vanuit de Metropoolregio Amsterdam samen met de provincies Noord-Holland en Flevoland, 33 gemeenten en de Vervoerregio Amsterdam. De afdeling Economische Zaken van de gemeente Amsterdam is verantwoordelijk voor het creëren van de randvoorwaarden om economische activiteiten in de stad aan te trekken en uit te breiden. Dit zorgt voor een economie die internationaal concurrerend is en die welvaart en werkgelegenheid creëert voor Amsterdam en haar directe omgeving.

    Rol/meerwaarde in project
    De gemeente Amsterdam ziet het – samen met de lokale en regionale overheden in de MRA – als haar verantwoordelijkheid om leven lang ontwikkelen te agenderen, relevante partijen bij elkaar te brengen, financiering te organiseren en versneld een toekomstbestendige oplossing te ontwikkelen. Op lokaal niveau hebben de verschillende partners activiteiten opgezet voor de doelgroep, binnen hun werkgebied. Maar overall is dit gefragmenteerd. Een intensieve samenwerking tussen alle relevante partners op lokaal en regionaal niveau kan een concrete aanzet geven tot deze verandering. Ook kan meer efficiënt worden gewerkt en is er ruimte om innovatieve plannen uit te werken binnen een experimentele werkomgeving. De gemeente Amsterdam is penvoerder van het programma.

    Belang
    Technologische ontwikkelingen en digitalisering hebben grote impact op de arbeidsmarkt met name in beroepen in het lagere en middensegment. Momenteel rekenen we 780.000 banen in de Metropoolregio Amsterdam tot dit segment. De verwachting is dat de komende 20 jaar meer dan 500.000 banen veranderen of verdwijnen onder invloed van technologische ontwikkelingen. Deze dynamiek vraagt om intersectorale mobiliteit en flexibele, weerbare en wendbare mensen. Om te zorgen dat zij economisch zelfstandig blijven en niet afhankelijk worden van een uitkering. Permanente scholing en ontwikkeling zijn belangrijker dan ooit. De MRA loopt op middellange termijn het risico van oplopende werkloosheid, afnemende arbeidsparticipatie en daarmee een teruglopend verdienvermogen van de regio. Een kennis gedreven economie – zoals de MRA – vereist dat we het aanwezige talent ten volle benutten. Doorgaan op de huidige weg resulteert in minder sociale maatschappelijke ontwikkeling van inwoners, lagere innovatiekracht en daarmee lagere economische groei voor Amsterdam en regio dan mogelijk is. De urgentie voor het investeren in leven lang ontwikkelen en de keuze om dit om regionale schaal uit te werken is duidelijk. Recent uitgebrachte landelijke adviesrapporten van de Onderwijsraad, de SER, de OECD en de commissie Sap onderstrepen dit.

  • Openbare Bibliotheek van Amsterdam

    De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is een culturele instelling, die zich ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen.

    De OBA zet zich in voor een Amsterdam waar iedereen gelijke kansen heeft. De OBA biedt kansen om kennis en vaardigheden te verwerven, om actief deel te nemen aan het maatschappelijk leven, talenten te ontplooien, kortom: om je leven te verrijken.

    In juni 2022 is er in OBA Slotermeer het Ontwikkelplein geopend. Hier kunnen mensen terecht voor een gratis loopbaangesprek en informatie over werk en scholing.

    Van 2019 tot 2021 was er in de OBA Oosterdok (Centraal Station) de Werkvloer gevestigd. De fysieke locatie van House of Skills en een plek waar mensen terecht konden voor gratis loopbaanadvies.

  • Play to work

    PlaytoWork is een Talent Acquisition Platform, de plek voor extra gemotiveerde mbo’ers opzoek naar een baan. Wij helpen recruiters en werkgevers met het zoeken, vinden en pre-kwalificeren van mbo’ers voor mbo-vacatures.

    Play to work heeft een app ontwikkeld, Match your Skills. Dit zijn Serious games, mini-assessments die 5-8 minuten speeltijd kosten. Kandidaten die ze spelen op hun mobiel, leggen op een playful manier hun soft skills bloot.

    Na drie games is er al een eerste profiel. Naarmate een kandidaat er meer speelt, wordt dat betrouwbaarder. Nu al zijn er meer dan 60 verschillende games te spelen in de PlaytoWork app. Die samen een completer beeld geven van kandidaten dan het allerduurste traditionele assessment.