Medewerkers gemeente Amsterdam aan de slag met de toekomst van hun werk

Op maandag 10 februari organiseerde het Carrièrecentrum, onderdeel van de afdeling Personeel & Organisatie van gemeente Amsterdam, op De Werkvloer van House of Skills een bijeenkomst voor ruim 120 medewerkers met als thema: ‘De toekomst van werk is NU’.

De gemeente Amsterdam stimuleert door dit soort bijeenkomsten haar medewerkers om regelmatig na te denken over het werk van morgen. Want ook binnen de gemeentelijke organisatie verdwijnen en veranderen banen. Bijvoorbeeld door slimme technologie en veranderingen in de maatschappelijke context. Denk bij dat laatste maar aan de assertievere burger die kritische vragen stelt over dienstverlening.      

De bijeenkomst werd geopend door gemeentesecretaris Peter Teesink en directeur Personeel en Organisatie Liane Pielanen, gevolgd door een aantal presentaties. Ook waren er verschillende workshops, zoals “Banen van de toekomst. Wat past bij mij?”, “Netwerken met je talent”, “Verhalen van collega’s door een virtual reality-bril”  en  “De interne vacatures in Amsterdam, iets voor jou?”. Als ontvangende organisatie verzorgden wij rondleidingen over onze werkvloer onder de noemer “De competenties van de toekomst. Die heb ik ook!”.

Patrick van Beukering, programmamanager Carrièrecentrum, vatte de ochtend heel treffend samen – met als boodschap voor iedereen: “Kansrijk werk, dichterbij dan je denkt! Gebruik de drie sleutels: ontwikkel jezelf continue, durf je aan te passen aan het werk van de toekomst en gebruik je contacten, je kent meer mensen dan je denkt.

Het Carrièrecentrum helpt jou als medewerker van de gemeente Amsterdam graag bij jouw weg in de toekomst van ons werk, het zichtbaar maken van jouw talent. Samen, met hulp van House of Skills, komen we verder; de toekomst van werk is NU!”

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.