MBO College biedt pas afgestudeerden De Paskamer, Mijnhouseofskills en loopbaanonder-steuning

De coronacrisis raakt de economie hard. Dit heeft ook gevolgen voor studenten die binnenkort afstuderen en op zoek gaan naar werk.  Een aantal studenten zal moeilijker een baan vinden in de sector waarin ze zijn opgeleid, bijvoorbeeld toerisme, horeca en luchtvaart. Ook alumni die in deze sectoren werken krijgen mogelijk te maken met werkloosheid en moeten op zoek naar een nieuwe baan. 

Gelukkig zijn er op dit moment ook sectoren waar wel vacatures zijn, zijn zoals zorg, techniek, logistiek en onderwijs. Sectoren waar de studenten die werk zoeken in krimpsectoren misschien niet meteen aan denken. Maar met een mbo- opleiding hebben de pas afgestudeerden een breed pakket aan kennis en skills, die ook zeer gewild zijn in andere sectoren. 

Om de pas afgestudeerden meer inzicht te geven welke banen er wel zijn en waar hun kansen liggen biedt MBO College Centrum (ROC van Amsterdam), in samenwerking met House of Skills, haar studenten  De Paskamer, MijnHouseofSkills+ loopbaangesprek aan, die de zoektocht naar een baan kunnen ondersteunen.  

Elvire Biegel (directievoorzitter MBO College Centrum ROC van Amsterdam) over dit initiatief: “Onze studenten hebben het tijdens de coronacrisis ontzettend moeilijk en sommigen van hen moesten stoppen met hun stage en/of leerbaan. Daarnaast studeren nu studenten af die een diploma ontvangen voor een beroep waar nu geen werk voor is. Echter onze studenten hebben met hun diploma laten zien dat zij ontzettend veel skills bezitten die ook in andere beroepen ingezet kunnen worden. Beroepen waar ze wellicht niet eerder aan gedacht hebben. Om hen daarin te ondersteunen biedt MBO College Centrum in samenwerking met House of Skills De Paskamer en MijnHouseofSkills aan. Met deze instrumenten van House of Skills krijgen studenten inzicht in hun skills en krijgen zij toegang tot een landelijke vacaturebank met alle openstaande vacatures. Verder bieden wij hen een loopbaangesprek aan. Met dit aanbod hopen wij dat zij een goede plek vinden op de arbeidsmarkt want dat is waarvoor wij het doen. “

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.