Manpower en ROC Nova College leiden samen zonnepaneleninstallateurs op

Na een uitgebreide voorbereidingsfase hebben beide organisaties  een eerste succesvolle opleiding afgerond met als resultaat dat er zeven talenten zijn om- en bijgeschoold tot volwaardige zonnepaneleninstallateur.

De deelnemers aan deze innovatiedeal zijn door Manpower in eerste instantie geselecteerd op basis van motivatie en skills, in plaats van diploma’s. En verder op het hebben van technische affiniteit, het niet hebben van hoogtevrees, goed kunnen samenwerken en de Nederlandse taal kunnen lezen en spreken. Dit laatste in verband met halen van de benodigde certificaten voor veilig werken op hoogte en de VCA, Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers.

Deze vier weken durende opleiding speelt in op de grote vraag naar installateurs in verband met de energietransitie, de omschakeling van fossiele brandstoffen (olie, aardgas, steenkolen) naar duurzame energie (zon, wind en aardwarmte).

Voor Manpower was het opzetten van deze opleiding, in een voor hen nieuwe branche, een nieuwe uitdaging. Maar krijgt wat hen betreft zeker een vervolg. Niet in de laatste plaats gezien  de goede samenwerking met het ROC Nova College. Zie ook: https://manpowergroup.nl/persberichten/manpower-en-nova-college-starten-opleiding-tot-zonnepanelenmonteur/

Meer weten over deze opleiding? Neem dan contact op met Kelly Kolsteeg van Manpower, via: M.  kelly.kolsteeg@manpowergroup.nl T. 06-46928531

Op de hoogte blijven?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.