Manpower biedt starters inzicht in vaardigheden op basis van game-ervaring

HR-dienstverlener Manpower biedt starters op de arbeidsmarkt inzicht in hun professionele vaardigheden, welke zijn ontwikkeld door hun game-ervaring. Tijdens de pandemie is de verkoop van videogames enorm gestegen. Met name jongeren zijn massaal aan het gamen geslagen. Met gaming worden verschillende skills getraind die zich vertalen naar professionele vaardigheden. In samenwerking met House Of Skills heeft Manpower de Gamerskills translator opgezet. Dit is een online assessment waarmee geïnteresseerden kunnen ontdekken welke professionele vaardigeden zij hebben ontwikkeld met gamen en welke beroepsprofielen hier het beste bij passen.

Betere positionering voor starters

De tool is ontwikkeld voor starters op de arbeidsmarkt. Deze doelgroep heeft vaak geen werkervaring en weet ook niet goed hoe zij zich het beste kunnen positioneren in de arbeidsmarkt. Met behulp van deze test krijgen ze inzicht in de vaardigheden die zij hebben ontwikkeld dankzij hun game-ervaring. Naast de technische of digitale vaardigheden, worden ook diverse soft skills met gaming ontwikkeld, zoals kritisch denken, samenwerken en complexe problemen oplossen bijvoorbeeld. Deze soft skills zijn lastiger voor bedrijven om te trainen en tegelijkertijd zijn ze belangrijker geworden tijdens het thuiswerken.

Gamerskills translator

Net als House Of Skills richt Manpower zich op de ontwikkeling van ieders vaardigheden en talenten. De tool is gecreëerd op basis van een analyse van honderden games waarmee vervolgens de top soft skills in elke game categorie zijn geïdentificeerd. Hiermee hebben zij de vertaalslag gemaakt van de game skills naar professionele vaardigheden en deze verbonden aan de baan categorieën waar deze vaardigheden het meest gevraagd worden. Kandidaten kunnen deze skills op hun cv zetten en hun profiel doorzetten naar Manpower, waarna een recruiter contact opneemt om te kijken of er mogelijk een match is. Dankzij de toevoeging van deze vaardigheden, hebben werkgevers ook meer inzicht in wat de kandidaat te bieden heeft. Bekijk de test op de website van Manpower: Gamerskills translator

Meer weten over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief.

Meld je hier aan!