Leiding geven aan Ontwikkeling? Doen!

Leren doe je niet alleen in de schoolbanken, maar vooral in de praktijk. Maar hoe doe je dat in het mkb? En aan welke knoppen moet je draaien om ontwikkeling te stimuleren? In het praktijkboek Leidinggeven aan Ontwikkeling? Doen! laten leidinggevenden zien hoe zij vorm geven aan ontwikkeling en welke interventies een verschil maken.

De arbeidsmarkt moet zich aan kunnen passen aan een veranderende wereld. Een leven lang ontwikkelen is de brandstof voor deze transitie. Dat geldt voor de gehele arbeidsmarkt, maar vooral voor de praktisch geschoolde beroepsbevolking. Te lang is er te weinig aandacht besteed aan het leren en ontwikkelen van deze groep.

Leren doe je niet alleen in de schoolbanken, maar vooral in de praktijk, maar hoe doe je dat in het MKB? En aan welke knoppen moet je draaien om ontwikkeling te stimuleren? In deze praktijkpublicatie laten leidinggevenden zien hoe zij vorm geven aan ontwikkeling en welke interventies een verschil maken.

Om erachter te komen op welke wijze technici tijdens hun werk zijn aan te zetten tot ontwikkelen, besloot expertisecentrum TechYourFuture (samenwerkingsverband van de hogescholen Saxion en Windesheim en de Universiteit Twente)  in samenwerking met House of Skills praktijkgericht onderzoek te doen naar de mogelijkheden tot ontwikkeling van technici in het mkb. Klik hier voor de resultaten

Voor vragen kan u contact opnemen met Sjoerd Peters s.j.peters@saxion.nl

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.

En blijf op de hoogte!