Conferentie Labour market participation

Als onderdeel van het project “Europees Berlijn”, dat al enkele jaren onderzoek doet naar de situatie van EU-burgers op de Berlijnse arbeidsmarkt, is op 2 mei jl. een internationale onlineconferentie gehouden over de integratie van migranten op de arbeidsmarkt vanuit het perspectief van verschillende Europese steden. Er waren sprekers uit de politiek, onderzoek, economie en het maatschappelijk middenveld. Zij presenteerden allen hun activiteiten m.b.t. succesvolle en veelbelovende benaderingen om de integratie van migranten op de arbeidsmarkt te bevorderen, waar vervolgens van gedachten over kon worden uitgewisseld. House of Skills is gevraagd om een bijdrage te leveren aan dit event, waarna Nesrien Abu Ghazaleh een van de panels voorzat.

Er waren twee panel bijeenkomsten georganiseerd, een gericht op (hoog)geschoolde migranten en een tweede panel op migranten met praktische vaardigheden of in precaire werk- en leefomstandigheden. Nesrien Abu Ghazaleh heeft het onderzoek en het instrument Soft Skills @ Work vanuit House of Skills en de Hogeschool van Amsterdam gepresenteerd en Maaike Wit beleidsadviseur bij WPI van de Gemeente Amsterdam heeft verteld over de Amsterdamse benadering van arbeidsparticipatie van migranten.

In de module ‘Soft skills @ work’ kunnen statushouders, mensen met een migrantenachtergrond en mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt meer kennis over- en inzicht in de vaardigheden krijgen die nodig zijn voor werkzoekenden. Het gaat om bewustwording, creativiteit en het verminderen van negatieve denkprocessen. Hiermee leren werkzoekenden de kracht te vinden om een professionele toekomst vorm te geven. Het is een online module die voor iedereen beschikbaar is en door iedereen te gebruiken 

Een interessante middag waar meerdere vertegenwoordigers uit Berlijn, München, Gotenburg, Gent, Amsterdam, Wenen en Bilbao hun eigen aanpak betreft het onderwerp deelden.

Wil jij de stap zetten?
Van Skills naar diplomas!

Meld je aan als partner van House of Skills