Kick – off: Skillsbased begeleiden

House of Skills onderzoekt welke vragen er bij professionals leven rondom het begeleiden op basis van skills. Wat is er nou precies anders aan deze manier van werken?,Waarom zou ik deze aanpak wel (of niet) gaan inzetten? Welke instrumenten kan ik waar in het traject inzetten en wat levert dit mij -maar vooral ook de klant- uiteindelijk op?

House of Skills ontwikkelt een e-learning die professionals meer inzicht geeft in de wereld van skills. De e-learning wordt gekoppeld aan werksessies. Na het doorlopen van de e-learning  volgen 1 of meerdere werksessies en wordt ook de tooling (MijnhouseofskillsDe Paskamer) geïntroduceerd. Op 20 januari mochten onze ‘critical friends’ in een kick-off deze vernieuwde opzet testen.

Met een groep van 12 professionals uit 6 organisaties zijn we kritisch gaan kijken naar de plek die skillsbased begeleiden kan innemen in het werk van de loopbaancoach, werkadviseur, trainer, jongerenadviseur etc.. Jouke Post (James, Saxion en House of Skills) maakte dit inzichtelijk aan de hand van een flexibel gespreksmodel waarin de  verschillende onderdelen van De Paskamer in te zetten zijn. Op deze manier werken we aan het verder integreren van de skillsbenadering in het dagelijks werk van de professional.

Ook deze werksessie leverde ons weer veel informatie op, die we zullen gebruiken om de e-learning en de werksessies verder te ontwikkelen.

Dank aan deelnemers James, Cross- over, Amsterdam Nieuw west, STAN Partner, AmstelveenUWV/gemeente Groningen voor hun bijdrage!

Wil je meer weten over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief van House of Skills