House of Skills proeftuin voor haalbaarheidsonderzoek Skillswallet

De Skillswallet moet een datakluis worden waarmee werkenden en werkzoekenden snel en eenvoudig regie kunnen houden over hun (skills)data en kunnen kiezen wat ze met wie willen delen.

De technische ontwerpeisen voor de ontwikkeling van de wallet zijn complex. Naast blockchain techniek voor zelfregie en geverifieerde informatie, moeten er technische oplossingen gevonden worden voor de opslag, transport en definiƫring van de data.

Daarnaast zijn er ook juridische aspecten om rekening mee te houden ten aanzien van de uitwisseling van persoonsgegevens, de adaptatie door marktpartijen en de potentiƫle opschaalbaarheid.

Om het haalbaarheidsonderzoek te kunnen doen heeft technische partner van House of Skills dit-WERKt samen met TNO in oktober een projectplan ingediend bij Small Business Innovation Research (SBIR).

Onlangs werd bekend gemaakt dat SBIR middelen ter beschikking stelt voor het haalbaarheidsonderzoek.

Via SBIR draagt de overheid, door een innovatiecompetitie, ondernemers uit om met innovatieve producten en diensten te komen om zo maatschappelijke vraagstukken op te lossen.

“Zelf regie houden en optimaal kunnen communiceren over je skills, dat is waar de Skillswallet om draait. Een mooi instrument om het vrij ‘reizen’ over de arbeidsmarkt gemakkelijker te maken,” aldus Herman Miedema van dit-WERKt.

Meer weten? Mail dan naar Herman Miedema: herman@ditwerkt.nl.

Meer weten over House of Skills?
Volg ons va de nieuwsbrief!

Meld je hier aan