Board event 05-04-‘22

House of Skills bij: De toekomst is NU!

Op 24 maart organiseerde BeterBusiness in samenwerking met de Amsterdam Economic Board het event, De toekomst is NU! Diverse ondernemers uit de regio Zuid-Kennemerland namen deel aan het interactieve programma bij Hotel Haarlem. Tijdens deze middag werden er meerdere thematafels opgesteld waarvan er een werd gehost door House of Skills.

Het denken in skills als het gaat om vacatures is een uitdaging. We hebben daar op een hele mooie manier mee geoefend in een inspirerende werkvorm, waarbij er drie stappen werden genomen:

1. Nadenken over een vacature die momenteel speelt

2. Bedenken welke skills bij de vacature horen, los van de vak competenties als je denkt aan de “ideale kandidaat”

3. Het formulier met genoteerde skills doorschuiven naar andere deelnemers om te kijken aan welk type functie andere deelnemers dachten.

Dit bracht een heel goed gesprek op gang over het feit dat sommige vaardigheden voor meerdere functies relevant kunnen zijn en dat je zo tot een uitwisseling tussen verschillende sectoren kunt komen van personeel. Aan de workshop werd deelgenomen door deelnemers van zowel bedrijven als overheden, wat de uitwisseling van ervaringen erg waardevol maakte.

Wil je meer weten over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief van House of Skills