Health Experience Centre Slotervaart, een unieke samenwerking tussen zorg en onderwijs in Amsterdam

Het Health Experience Centre van het ROC van Amsterdam, gevestigd in het voormalige Slotervaartziekenhuis, wordt vrijdag 29 oktober geopend. Het biedt met een oppervlakte van 4.000 m2 een unieke combinatie van doen, zien, leren en beleven in de zorg met praktijksimulatie-ruimtes, een wijkleercentrum, een oriëntatietraject voor zij-instroom in de zorg en de BBL-opleiding Doktersassistente.

Studenten van diverse zorgopleidingen van het ROC van Amsterdam krijgen in het Health Experience Centre Slotervaart de mogelijkheid om in de simulatieruimtes reële praktijksituaties na te bootsen. De wijze van opleiden onderscheidt zich door het werken in zogenaamde ‘mockup rooms’, voorzien van zorgtechnologie. De ruimtes kunnen gebruikt worden door zorgprofessionals van zorginstelling Amstelring. Door de deelname van studenten van diverse mbo-opleidingen wordt de praktijk daadwerkelijk nagebootst. Levensecht leren staat centraal.

Er wordt in een breed verband samengewerkt aan deze innovatieve vorm van onderwijs door:

●         Hogeschool Inholland

●         Hogeschool van Amsterdam

●         Gemeente Amsterdam

●         Sigra, de werkgeversvereniging

●         House of Skills/Transferpunt Zorg en Welzijn

●         Nova College

●         Pantar

●         Cordaan/Regenbooggroep in het Wijkleerbedrijf

Dit is de eerste fase van het Health Experience Centre Slotervaart. De volgende fase is om met meerdere zorg- en onderwijsinstellingen op grotere schaal te gaan samenwerken en onderdak bieden aan een integrale samenwerking van zorg- en onderwijsinstellingen waarmee voldoende zorg en opleiding geboden kan worden in de gemeente Amsterdam om de tekorten in de zorg te verminderen.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Health Experience Centre Slotervaart kan contact worden opgenomen met:

Helena Schuengel
Projectmanager Transferpunt Zorg en Welzijn
M. h.schuengel@houseofskillsmra.nl              
T. 06-51840758

Meer informatie over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief van House of Skills