Amsterdam zoekt talent

Een artikel gepubliceerd in de krant Amsterdam, april 2021

Door de coronacrisis verliezen veel mensen die in de horeca- en luchtvaartsector werken hun baan en moeten op zoek naar ander werk. Aan de andere kant is er juist veel werk in de zorg- en welzijnssector. Die had voor corona al personeelstekorten. Misschien wilt u weten of een baan in de zorg of welzijn bij u past, maar u hebt (nog) niet de juiste opleiding. Dat kunt u ontdekken bij het Transferpunt Zorg en Welzijn, onderdeel van House of Skills.

Amsterdam vindt het belangrijk dat Amsterdammers weten wat hun talenten zijn en welk werk daarbij past. Mensen die zich aanmelden bij het Transferpunt én online de Zorgscan en De Paskamer invullen krijgen direct inzicht of werken in zorg of welzijn bij hen past. Ook wordt duidelijk welke scholing hiervoor nodig is. Elke eerste woensdag van de maand organiseert House of Skills voorlichtingsbijeenkomsten over werken in zorg en welzijn.

www.houseofskillsregioamsterdam.nl

Talenten ontdekken

Niet alleen in de zorg zijn tekorten, maar ook in de bouw, het onderwijs en de techniek. Als er niet alleen naar diploma’s wordt gekeken maar ook naar talenten, is de kans dat mensen werk vinden en houden veel groter. Samen met partners helpt Amsterdam werkzoekenden bij het vinden van passend werk. Ook al hebt u geen diploma of werkervaring in de sector. Door het beantwoorden van de vragen­lijsten van House of Skills ontdekt u welk werk bij u past.

Servicecentrum Onderwijs en Zorg

Het Servicecentrum Onderwijs en Zorg is ook een maatregel van de gemeente om de personeelstekorten in de onderwijs- en zorgsector terug te dringen. Voor personeel in de zorg en het onderwijszijn de drempels verlaagd om in Amsterdam te wonen en te werken. Kijk op de website of u hiervoor in aanmerking komt.

www.amsterdam.nl/servicecentrumonderwijsenzorg

‘Houd vol als je iets wilt bereiken’

“Stel dat je nog 15 jaar moet werken en je iets heel anders kunt gaan doen, dat is toch fantastisch. De mogelijkheden zijn er!” Pascale van Maris, 57 jaar, kwam in 2019 vanuit Zuid-Afrika terug naar Nederland en ging aan de slag als hotelmanager.

Door corona raakte ze haar baan kwijt. Het UWV wees haar op De Paskamer om te ontdekken welk beroep bij haar talenten paste. De Paskamer is 1 van de instru­menten van het Transferpunt Zorg en Welzijn, onderdeel van House of Skills. Van Maris: “Via de website heb ik de Zorgscan en De Paskamer ingevuld en kreeg ik een goed beeld van de mogelijk­heden. In het gesprek met de loopbaan­coach werd duidelijk welke baan in de zorg nu echt bij mij past.” In maart is zij aan de slag gegaan in de ouderenzorg: “Het geeft mij heel veel voldoening om met mensen te werken. Elke dag is anders. In april ben ik gestart met mijn interne vooropleiding en in september start ik met de 3-jarige opleiding Verpleegkunde. Ik kijk ernaar uit, leren inspireert mij. Het is belangrijk om zelf het initiatief te nemen en vol te houden als je iets wilt bereiken.”

De gehele krant Amsterdam is te lezen op de website van de gemeente Amsterdam.

Meer weten over House of Skills?
Volg ons via de nieuwsbrief

Meld je hier aan