16-06-‘20 20:00 Digitale talkshow

Economische Verkenningen MRA 2020

Op dinsdagavond 16 juni organiseert gemeente Amsterdam een digitale talkshow over de MRA- economie na corona. Economische Verkenningen MRA kijkt u online, en per chat stelt u live vragen aan de tafelgasten. 

Door het coronavirus is er veel veranderd. Maar wat is nu precies de economische impact van deze crisis? Verkeren zowel de metropoolregio Amsterdam (MRA) als de rest van Nederland spoedig in een diepe recessie? En zo ja, hoe komen we hierr weer uit? Tijdens dit interactieve webinar, onder leiding van Marijke Roskam, bespreken we graag samen met u de staat en toekomst van onze (regionale) economie. Na een welkomstwoord door Victor Everhardt (wethouder Financiën en Economische Zaken) trapt Henri de Groot (hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek) de huidige af met een presentatie van de economische cijfers van de MRA economie.

Tafelgasten

Door middel van drie tweegesprekken gaan we dieper inop enkele deelonderwerpen. Maarten Hajer (hoogleraar Urban Futures) en Otto Raspe (hoofd RaboResearch Nederland) zoomen in op welke structurele veranderingen deze crisis teweeg kan brengen. Vervolgens bespreken Marieke Blom (hoofdeconoom ING Nederland) en Pieter Gautier (hoogleraar Arbeidseconomie) de voorwaarden voor herstel. Tenslotte gaan Bas ter Weel (hoogleraar Economie, directeur SEO) en Zakaria Boufangacha (arbeidsvoorwaardencoördinator FNV) in gesprek over de toekomst van de arbeidsmarkt. 

Meld u aan en volg de talkshow live

Dit online evenement vindt plaats op dinsdagavond 16 juni, van 20.00 tot 21.30 uur. U moet uzelf registreren voor dit digitale evenement via de website. Een dag van tevoren ontvangt u dan van ons een weblink om de talkshow te kunnen bekijken. Daags na uitzending is de talkshow terug te zien op vimeo.com/gemeenteamsterdam

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.