Actieonderzoek: loopbaanpaden voor werken in de duurzaamheid.

De ambities op het gebied van de energietransitie en een circulaire economie zijn in Metropoolregio Amsterdam (MRA) enorm. Echter, stijgt de werkloosheid in de regio meer dan in andere regio’s. Dit vormt een risico voor het waarmaken van onze ambities, maar… het biedt ook kansen. Vanuit House of Skills verbinden we deze kansen graag aan elkaar. We starten, in samenwerking met CrossOver, een actieonderzoek naar de kansen en knelpunten rondom het bewegen van mensen naar werk in duurzaamheid.

In dit actie-onderzoek werken we toe naar:

  • Loopbaanbaden (incl. skillsets) die nodig om de duurzaamheidsambities van MRA te kunnen waarmaken. We kijken naar de vraag vanuit de bedrijven. Hierbij ligt de focus op: verduurzaming van woningen, de circulaire economie en de klimaatopgave.
  • Een infrastructuur om mensen van werk of (tijdelijk) geen werk richting deze bedrijven en functies in duurzaamheid te bewegen.

Hierbij is de skillsbenadering het uitgangspunt. We zullen in de regio verschillende stakeholders betrekken bij dit onderzoek. Heb je interesse om mee te denken of ben je nieuwsgierig naar de resultaten die eind september worden opgeleverd? Stuur dan een bericht naar rachelle@projectcrossover.nl.

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte.