Aantal partners Transferpunt Zorg en Welzijn groeit

Sinds de oprichting in september sluiten steeds meer zorginstellingen zich aan bij Transferpunt Zorg en Welzijn onder andere het Amsterdam UMC. Ook veel zorginstellingen van buiten de Metropoolregio Amsterdam zich aangesloten bij het Transferpunt om samen te werken met House of Skills. Op dit moment telt het Tranferpunt 15 partners.

Het aantal openstaande vacatures in zorg en welzijn blijft onverminderd hoog,  zowel mbo als hbo niveau. Het gaat dan niet alleen om zorgfuncties, maar ook om ondersteunende functies waarbij mensen vanuit een andere sector direct inzetbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan ict’ers uit de luchtvaart die in het ziekenhuis technische ondersteuning kunnen gaan bieden.

Zorginstellingen hebben er vertrouwen in dat via het Transferpunt een goede samenwerking wordt gerealiseerd met de verschillende opleiders in de Metropoolregio Amsterdam, zoals  ROC, ROCTOP, InHolland en de Hogeschool van Amsterdam. In nauwe samenwerking met hen, de gemeente Amsterdam en Sigra wordt een oriëntatieprogramma ontwikkeld waarbij mensen kennis kunnen maken met werken in zorg en welzijn, voordat ze aan een instapprogramma beginnen.

Toch zijn er ook obstakels. De meeste openstaande vacatures in zorg en welzijn zijn uitvoerende zorgfuncties, die een mbo 3 of mbo 4 achtergrond eisen, bijvoorbeeld verzorgende IG. Maar de meeste aanmeldingen bij het Transferpunt komen juist van mensen met een hbo achtergrond,  wiens wensen niet altijd aansluiten bij deze uitvoerende functies. Er is dus meer behoefte aan mensen die het primaire zorgproces leuk vinden: een mooi beroep waar veel vraag naar is!

Meer weten? Neem dan contact op met Helena Schuengel: h.schuengel@houseofskillsmra.nl

Meer weten over House of Skills?
Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief